Suroviny

Kešu ořechy – jsou výborným zdrojem bílkovin, obsahují spoustu blahodárných látek mezi

něž patří především hořčík, vitaminy B1 a B2 a nenasycené mastné kyseliny. Snižují nervozitu,

napětí a jsou dobré na deprese :o) Blahodárně působí na vaše srdce a cévy.

keshu1

 

Mandle jsou královnou ořechů. Obsahují vitamíny B1,B2,B3,B6 a E. Působí protizánětlivě.

mandle

 

Vlašské ořechy svojí výživovou hodnotou přesahují hovězí maso. Obsahují vysoce kvalitní

proteiny  a nenasycené mastné kyseliny. Sacharidy jsou obsaženy ve velmi malém množství,

což ocení zejména diabetici. Jsou prevencí chudokrevnosti a působí blahodárně na nervovou

soustavu.

 vlašské ořechy

 

Kokos patří mezi zdravé potraviny, obsahuje spoustu vitamínů jako např. B1,B2,B5,B6, C,

vápník, draslík, hořčík a jiné zdraví prospěšné látky.

kokosový ořech 

 

Panenský kokosový olej je nejzdravější olej na světě. Je vyrobený z kokosové dužiny lisované za studena. 

Je lehce stravitelný a má antibakteriální účinky. Doporučuje se při redukci váhy, protože se déle tráví a dodává

tak energii tělu postupně. Neobsahuje žádný cholesterol a je to silný antioxidant.

 

Mák je především významným zdrojem vápníku. Pomáhá předcházet osteoporóze

a zubnímu kazu. Zlepšuje paměť a působí pozitivně na svalovou a nervovou soustavu.

Makové mléko působí pozitivně proti překyselení organizmu, neobsahuje laktózu

a může tedy nahradit pro někoho těžce stravitelné kravské mléko. Má také zázračné

účinky na kvalitu vlasů, nehtů a pleti.

mák_1

 

Datle jsou významným zdrojem draslíku, železa,mědi a vitaminu A a B. Je to vitamínová a minerálová

bomba, pečují o svěžest a soustředěnost. Datle mají posilňující účinek při únavě a slabosti.

datle

 

Nepražené kakao dokáže navodit dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti. Je to silný

antioxidant, obsahuje řadu minerálů a vitamínů.  Nepražené kakao obsahuje nenasycené

mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny.

 kakové boby

 

Kakaové máslo je zcela přírodní a bez chemikálií, je to čistý tuk z kakaových bobů.

Za studena lisované kakaové máslo obsahuje důležité enzymy a antioxidanty.

 

Tmavý agáve sirup – obsahuje velké množství fruktózy a je zdravým přírodním sladidlem

s nízkým glykemickým indexem. Podporuje trávení tuků, preventivně působí proti usazování

cholesterolu, je snadno stravitelný, neobsahuje laktózu ani lepek.

agave sirup

 

Karob je zdrojem bílkovin, vitaminu A,B,B3,D, fosforu, draslíku,hořčíku,železa a dalších

minerálů. Neobsahuje kofein a je proto vhodný pro malé děti.

karob